Inge Hagemans Dm Mesoloog

Inge Hagemans

Zolang ik besta kan ik mij niet anders herinneren als dat mijn leven werd gedomineerd door de vragen:

  • Wat doe ik hier (op aarde)?
  • Wat is het doel van dit leven?
  • Waarom worden mensen ziek en waarom gaan ze dood?

Vanuit dit perspectief om zoveel mogelijk over mensen te weten te komen, en vooral uit mijn behoefte om te helpen, heb ik na mijn middelbare school gekozen voor een opleiding in de verpleegkunde. Door mijn opleiding in een algemeen ziekenhuis zag ik mij al snel geconfronteerd met tijdgebrek voor patiënten en vele onbeantwoorde vragen over ziek worden en “genezen”. Patiënten die op de ene afdeling “genezen” werden verklaard, zag ik op de andere afdeling weer opduiken met andere klachten. “He, die was toch beter”, dacht ik toen nog enigszins naïef. Ook de bijwerkingen van medicatie die ik de mensen zag gebruiken, riepen bij mij toen vele vragen op.
Tot de slotsom gekomen dat dit toch niet de enige weg naar genezing kon zijn, besloot ik na deze opleiding meteen verder te gaan met de opleiding tot Mesoloog aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam. Hierna ging er een wereld voor mij open en kreeg ik de bevestiging van wat ik altijd al had vermoed. Er zijn meerdere wegen die naar gezondheid leiden. De kunst is om bij DIE individu DE oorzaak te vinden van een dysfunctie in het organisme waardoor DEZE specifieke individu, DEZE specifieke klachten heeft ontwikkeld.

Een openbaring!

In 1996 ben ik afgestudeerd op deze academie en ben ik enthousiast het geleerde in de praktijk gaan brengen. Met veelal gunstig resultaat en toch ook een aantal frustraties:

  • het feit dat ik veel patiënten met een soms ingrijpend dieet naar huis toe moest sturen
  • ondanks alle ijver en inzet het bij sommige patiënten toch maar niet lukte om door hun klachten heen te breken
  • daarbij kreeg ik in die tijd ook mijn fantastische dochters die beiden al snel behoorlijk allergisch belast bleken te zijn

Dus, de speurtocht ging door…

Ik wilde en moest weten waarom mijn kinderen zoveel klachten hadden en altijd zo ziek werden na bepaald voedsel of in bepaalde omstandigheden. Alles wat we probeerden (en ik zeg u: we hebben ècht alles geprobeerd) hielp altijd maar even of helemaal niet. Uiteindelijk kwam in 2001 voor deze wanhopig zoekende moeder de oplossing. Ik stuitte op NAET-therapie. Wat ik daarover hoorde en las, grensde voor mij vaak aan het ongelooflijke. Maar ik ben zo blij dat ik ook dit (NAET) heb geprobeerd en onderzocht. Ik heb in korte tijd de NAET-cursussen NAET-Basic, NAET-Advanced-1 en NAET-Advanced-2 gevolgd en viel van de ene in de andere verbazing na het toepassen van deze techniek in mijn praktijk.

The missing link!

Het behoeft geen betoog dat mijn kinderen inmiddels van hun allergieën en gezondheidsklachten verlost zijn. Als vervolg op de NAET-opleiding heb ik in Januari 2005 ook nog de JMT-opleiding gedaan in Florida.

In mijn enthousiasme over deze therapie heb ik vanaf 2004 een aantal Therapeuten en therapeuten in opleiding meegekregen om met mij ons Centrum voor Complementaire Geneeswijzen Apeldoorn gestalte te geven. Mijn patiëntenwachtlijst was inmiddels zo immens geworden, dat ik het zelf al lang niet meer aan kon. Dankzij deze fijne collega’s staat er nu aan de laan van Kerschoten een centrum die inmiddels al ruim zijn sporen heeft verdiend. (Zie ook onze patiëntengetuigenissen.) Het is fantastisch om in deze setting met elkaar te kunnen werken aan een optimaal resultaat voor de mensen die in ons hun vertrouwen stellen.

Inge Hagemans